У вашому кошику немає жодного товару
Каталог



29.01.2017

Шановні покупці!

Переконливо просимо Вас, перевіряйте товар при отриманні!

26.12.2016

Графік роботи на свята!!!

16.11.2016

Ексклюзивне новорічне мило ручної роботи ТМ Шелсі!

27.04.2016

Графік роботи  на травневі свята






Які ще категорії товарів Ви бажаєте купувати на нашому сайті?
Одяг
Сувеніри
Косметичні засоби
Дитячі іграшки
Господарьскі товари
щось інше

Рецепти в чавунному посуді від наших покупців

Чавунний посуд - смак з дитинства!

   
 

«Чавунна сковорода» ...

Для багатьох - це щаслива асоціація родом з дитинства! Напевно, Ви теж частенько згадуєте ті радісні дні, коли приїжджали в село до бабусі. Які чудові страви вона готувала в чавунному посуді!

Як потріскувала картопелька на салі, і якими незрівнянними виходили овочі! М'ясо, риба, пиріжки ... Пальчики оближеш!

Їжа в посуді з чавуну завжди змушує нас захоплюватися її особливим видом і неповторним запахом!

Вперше люди почали виготовляти посуд саме з цього матеріалу, а в стародавні часи чавун і зовсім передавали з покоління в покоління як придане! Сьогодні чавун продовжує займати міцні позиції на ринку посуду, адже він володіє чудовими зносостійкими властивостями, а значить, може служити десятиліттями! За міцність і теплопровідність чавун цінують як професійні кухарі, так і господині зі стажем. Чавун довго нагрівається, а потім віддає накопичене тепло готуються продуктам, що робить їх соковитими, апетитними, ароматними! Невипадково наші бабусі віддавали перевагу чавунному посуді - можливо і їм вона дісталася «у спадщину»!

Магазин національних досягнень бажає Вам, щоб посуд служив Вам багато років і, можливо, теж дістався Вашим дітям!


 

Кілька рецептів в чавунному посуді від клієнтів Магазину національних досягнень:

 

Картошка зі шкварками - приготовлена в чугунній сковороді з дерев'яною ручкою

   

Викладіть на трохи прогріту чавунну сковорідку шматочки дрібно порізаного сала. Головне - сала повинно вистачати на те, щоб картопля при смаженні не горіла. Верхньої межі за кількістю сала немає. Буде просто не картопля на салі, а картопля в салі.

На малому вогні починаємо топити сало. Сильний вогонь краще не робити - він, звичайно, прискорює процес, але робить його дуже брудним - сало буде бризкати в усі сторони.

Шматочки починають с'ежіваться і поступово, підсмажуючи, темніти. Це і є шкварки. Називають їх так за видаваний при зажаріванія звук - вважається, що вони «шкворчат».

У момент дозрівання шкварок завантажуємо нарізану картоплю. Спочатку перевертаємо щохвилини - даючи прогрітися. Потім періодичність перемішування вибираємо таку, щоб дати нижньому шару трохи підрум'янитися, обрости піджаркою. На останній стадії готування можна додати ще й дрібно нарізану цибулю. Посолити за смаком і є з чорним житнім хлібом. Якщо є зелена цибуля - то можна його нарізати і посипати ним все перед подачею на стіл. Є люди, які люблять, щоб картопля плавала в салі. По ходу справи в це розтоплене сало вони ще й хліб вмочують.

 

Плов із бараніни в чавунній жаровні - приготовлен в чугунній кастрюльці

Хороший плов з баранини можна приготувати тільки в товстостінній чавунному посуді: казані, жаровні, утятніце, емальованій чавунній каструлі.

На 300 грам м'якоті баранини потрібно 1 кісточка (реберце), пів кіло рису, чверть літра олії, 3-4 моркви, 3 цибулини з 2 головками часнику, чорний мелений перець з сіллю за вашим смаком.

У спеціальний посуд для плову налити рослинне масло і прогріти його, опустивши очищене від м'яса баранячу кісточку. Коли реберце потемніє, її можна вийняти.

Порізану на шматочки баранину опустити в масло і обсмажити протягом 10-15 хвилин. Потім додати туди ж нашатковану соломкою моркву, обсмажити небагато. Нарешті, покласти нарізану кільцями цибулю, пасерувати до золотистого кольору.

Посолити, поперчити, все перемішати і влити трохи гарячого окропу, щоб м'ясо було їм тільки покрито. Далі прийшла пора всипати перебраний і промитий рис, долити гарячу воду і ще раз посолити. Окропу потрібно стільки, щоб він залив рис на два сантиметри.

Після додавання рису перемішувати плов вже не можна. Коли вся вода вбереться в рис, його треба проткнути в декількох місцях дерев'яною паличкою, щоб волога краще випаровувалася, і щільно закрити кришкою.

Доводити блюдо до готовності треба на повільному вогні, на що зазвичай потрібно 40-45 хвилин. За 10 хвилин до закінчення в рис увіткнути дві головки часнику. З часнику треба тільки зрізати корінець зі стеблом (очищати і розбирати на часточки не треба) і ошпарити його окропом.

Як тільки вода з страви випаруватися і верхній шар плову буде готовий, перемішати плов, викласти на керамічне блюдо, яке краще зберігає тепло.


 

Капуста, тушена зі солодким перцем - приготовлена в чугунній жаровні

Наріжте капусту (можна білокачанну, можна краснокочанную). Але тільки не занадто дрібно - тоді вона при готуванні може перетворитися на кашу. Наріжте великими кільцями цибулю і дрібніші - солодкий перець.

Налийте на чавунну сковорідку рослинне масло і дайте йому прогрітися. Викладіть в масло цибулю і перець. Смажте все - поки цибуля не стане золотистим, а перець не почне набувати деяку прозорість.

Додайте в лук і перець капусту, перемішайте і, часом перемішуючи, готуйте 10-15 хвилин - поки капуста не стане м'якою. Посоліть на смак.


 

Приємного апетиту!